Čistička odpadních vod

právní předpisy spojené s prováděním a užíváním staveb

Re: Čistička odpadních vod

Příspěvekod martincakl » pát 27. srp 2010 15:31:20

Seznam "papírů" které budete potřebovat se může lišit v závislosti na místně příslušném referátu životního prostředí.Často se stává že každý úředník požaduje jiné vyjádření.
Obecně budete určitě potřebovat projektovou dokumentaci na ČOV, ve které bude popsána technologie, umístění ,způsob likvidace vody z ČOV...
Určitě Vám nebude stačit jen vodu jímat a zalévat s ní, zřejmě bude potřebné ještě vsakování přebytečné vody (co s vodou v zimním období? zalévat sníh s ní jistě nebudete). Pak záleží na tom, jak jsou orientované další parcely ve Vašem okolí, jaký je stav spodní vody, případná přítomnost studní ve Vašem okolí atd. Často se stává že RŽP vsakování z ČOV nechce povolit..., možná budete mít to štěstí,že Vám hydrogeolog napíše že to lze provést...a úřad to povolí...třeba s dalším stupněm čištění (zemní filtr).
Cena za projekt bude začínat cca někde na 4-6 tis Kč. Záleží hodně na tom, jaké předběžné vyjádření Vám na úřadě dají...a co vše od projektanta budete požadovat, ev.co jste schopni si zajistit sami (běhání po úřadech, různá vyjádření atd.)
martincakl
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 26. črc 2010 14:40:50
Bydliště: Jindřichův Hradec

Zpět na Legislativa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
TOPlist